Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници


Категория на документа: ЛитератураKартина кара хората да губят съзнание
Странна картина, рисувана от Бил Стоунхъм кара умствено нестабилни хора да им става лошо, когато я погледнат. В най-лошият случай те загубват съзнание, а в най-добрия започват да плачат.

Всичко започнало през 1972 г., когато американският писател и художник Бил Стоунхъм нарисувал картината "The Hands Resist Him". Тя изобразява петгодишно момче (детето е самият художник в детска възраст) и голяма кукла на момиче с тъжна нацупена физиономия. Двете фигури стоят на прага на стъклина врата, зад която е изобразено звездно небе, луна и хиляди малки човешки ръце.

Накратко значението на изображението, е че двете фигури стоят на границата на реалността и света на сънищата и мечтите.

За първи път творбата била показана на арт-критик от в. Таймс в Лос Анджелис, който малко след като я видял, починал. Може би това е съвпадение, може би не.

След това картината била закупена от актьора Джон Марли, починал през 1984 г. Малко след това американско семейство я придобило от разпродажба. Картината красяла стената им в хола. На първата нощ малката четиригодишна дъщеричка изтичала в спалнята на родителите си много уплашена. Тя разказала на майка си, че децата от картината се боричкат.

На следващата вечер момиченцето през рев обяснило, че този път децата от картината стоели на вратата на стаята й.

За да разгадае мистерията, бащата поставил видеокамера в стаята, в която стояла картината. Тя била с устройство, което се включвало и започвало да записва при движение в стаята. През онази нощ камерата се включила няколко пъти, но не записала нито едно клипче.

След това картината била изложена на онлайн търг в eBay. Скоро на имейл адресите на администраторите заваляли смущаващи писма с оплаквания.

Потребителите се жалели, че им става лошо като гледат картината - някои загубвали съзнание, а други получавали сърцебиене.

Това принудило администраторите на eBay да сложат предупреждение „Не е препоръчително да си гледа от хора със слаба психика.” Известно е, че хората са много любопитни и пренебрегват предупрежденията.

Малко след това картината била продадена за 1025 долара при началната цена е 199. А интернет страницата посетили над 30000 потребители, повечето от който, за да задоволят любопитството си.

Новият собственик на творбата станал Ким Смит, който и днес живее в малък град близо до Чикаго.

"The Hands Resist Him" стои в реномирана художествена галерия. Това обаче не е краят на историята.

Милиони писма били получени на адреса на новия стопанин на странната картина. Някои от тях били заплашителни, а в други авторите искринно му съчувствали и го молели да изгори дяворската картина.

Ким Смит дори получил предложение за безплатна услуга от фирмата "Ед и Лорън Уорън", чиято дейност била свързана с прогонване на демони и призраци.

Някои от авторите на хилядите писма, припомнили на Ким Смит за жестокото убийството на две деца в градчето Сатило, станало във вила близо до града.

Говори се, че призраците на двете деца още бродели в къщата в гората. Двата малки призрака удивително приличали на двете фигури от картината, твърдели очевидци, видели бродещите духове на убитите деца.

Момченцето Том носело лека фланелка и шорти, а неговата сестра Лора била винаги в сянка. Сякаш той я защитавал от нещо. Убитите деца били като две капки вода с фигурите, изобразени в живописта …..Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.