Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници


Категория на документа: ЛитератураНа задния фон на изображението от същия прозорец надничал същият призрак. Дамата обяснила в писмото, че докато правила снимката не забелязала някой да гледа от прозорците на замъка, а силуетът се е появил при проявяването на снимката.

Това са най-известните привидения в съвременната масова култура:

Дамата в кафяво - забелязана е за пръв път през 1835 г. от гост на къщата Рейнхем Хол, която обитава. Човекът, видял духа го описва като жена без очи, която била облечена в кафява сатенена рокля.

След време същото описание дава и капитан Фредерик Мариат. Той също видял духа й, добавя към образа на жената и латерна. Дълги години след това Дамата в кафяво спира да се явява в Рейнхем Хол.

Появява се чак през 1926 година пред две малки момчета. Десет години по-късно фотографът Индре Шира успява да я заснеме.

Предполага се, че Дамата в кафяво е Дороти Таунсхед. Тя била съпруга, която изневерила на богатия си съпруг и за назидание била затворена до края на живота си в Рейнхем Хол.

Огненото момиче - през ноември 1995 г. пожар изпепелил сградата Уем таун хол в Западна Англия. Докато пожарникарите се борели с огъня, случаен наблюдател на пожара решава да документира трагедията с фотоапарата си. Когато проявил снимките, Тони О'Райли забелязал на тях образа на момиченце. Детето стояло в средата на пламъците. Мистерията е в това, че в нощта на пожара никой от обитателите на сградата не си спомнил в нея да е имало момиче.

Смята се, че призракът е на Джейн Чарм. През 1677 момиченцето загинало в пожар, който запалило собственоръчно и който унищожил няколко къщи в града.

Влак-призрак отне живота на млад мъж

В градчето Стейтсвил, което се намира в Северна Каролина, САЩ, имат своя легенда, която е толкова плашеща, че се оказва че е по-добре да не вярваш изобщо в нея.

В легендата става дума за влак-призрак, който се появява всяка година на един и същи ден – на 27 август, точно на две мили от Стейтсвил. Той се движи по железопътната линия към Бостън.

Призракът всъщност е на реален влак, който на 27 август 1891 година в два часа след полунощ паднал от моста право в каньона. Тогава на място загинали двадесет и пет души, много хора били ранени.

Тази катастрофа станала една от най-разказваните и сериозните в историята на Северна Каролина. И може би точно затова е родила толкова много слухове, свързани с вледеняващи сърцето крясъци на хора, както и с призрака на влака, който се появява всяка година на това място.

Преди броени дни жертва на този призрачен влак станал двадесет и девет годишен американец – Кристофър Кайзър, който бил убит близо до Стейтсвил.

Той паднал точно от моста, от който преди 119 години паднали хората от призрачния влак. Това се случило на 27 август тази година. Кристофър и няколко негови приятели се качили на моста, за да чакат призрачния влак.

Към два часа след полунощ върху релсите се появил влак, но не призрачен, а напълно реален. Всички младежи успели да реагират бързо и да слязат от линията.

Единственият, който не успял да слезе от релсите, бил Кристофър, и влакът го изхвърлил директно в каньона. Сега вече в градчето хората имат още един призрак, който ще се качва на релсите всяка година.

Историята на влака-призрак е толкова популярна, че всяка година има дежурна група, която чака въпросният влак да се появи. Кристофър и приятелите му просто мечтаели за доза адреналин.

Легендата получава втори живот благодарение на Кристофър, който е налял масло в огъня с нелепата си смърт. Сега всички твърдят, че всъщност призрачният влак е виновен за смъртта на младия мъж.

Призраци нападнаха Белия дом
Духовете на предишни обитатели са нападнали Белия дом, съобщи в навечерието на Хелоуин американският вестник "Вашингтон пост".

По думите на хора, които по една или друга причина са нощували в Белия дом, в него се случват необясними явления. Гостите твърдят, че са чували шумове от затръшване на врати, шумове от стъпки, зловещ смях или лай на кучета.

Според хората най-често из коридорите на Белия дом се разхожда призракът на бившия президент на САЩ Ейбрахам Линкълн. Освен това е забелязано, че привидението се появявал, когато страната е в криза.

Призрака на Линкълн твърди, че е виждал дори британският министър-председател Чърчил. По времето на Втората световна война го настанили да нощува в "Спалнята на Линкълн". На сутринта обаче той пожелал да напусне Белия дом, тъй като се уплашил от призрака на 16-ия президент на САЩ, посетил го през нощта.

Още един бивш президент на САЩ обикаля Белия дом. Духът на седмия главнокомандващ на съединените щати Андрю Джонсън най-често се появявал в Розовата спалня. От нея често се чувал смеха му.

Някои пък твърдят, че и покойните съпруги не държавните глави посещават сградата.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.