Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници


Категория на документа: Литература


Появата им винаги била съпътствана с леден полъх - намиращите се наблизо хора усещали студ, дори и през лятото.

Духове щъкат из Лондонското метро
Духове на загинали хора обитават Лондонското метро. Някои от тях дори си имат и любими места, на които се явяват и стряскат пътниците в свръхбързите железници.

От 50-те години на миналия век на станцията "Ковън Гардън" късно вечерта се появява висока фигура, загърната в старомодно наметало, която издава неясни звуци с глухия си глас.

Твърди се как веднъж фигурата влязла в едно от помещенията на работниците по подръжката на метрото, свалила шапката си и се представила: "Уилям Терис, артист от театър "Аделфи".

Справка в архиви от старото време показала, че Терис е бил известен актьор, заклан с нож през ХІХ век.

На станция "Ферингтън" пък често се появява духът на 13-годишно момиче. Ан Нейлър била убита преди 200 години от собственика на фабрика, в която учела шапкарски занаят.

През лятото на 2005 година Лондон бе разтърсен от серия терористимни атаки.

След време на станция "Олтгейт", която бе засегната от взривове, лондончани започнали да забелязват призраци, които се молят пред вагоните на влязат в тях.

реален случай в имението Бръмхил Хаус край градчето Ларкхол в Северна Шотландия.

Връщаме се в 1987 година. Хелън Сайкс, внучката на последната икономка в имението, всяка нощ сънувала кошмарни сънища - тъмнокоса жена се моли пред статуя на източно божество, когато тежък свещник в ръцете на мъж се стоварва върху главата й. Мъжката ръка дълго влачи из коридорите на Бръмхил Хаус безжизненото тяло.

Чувайки в подробности съня на дъщерята си и описанието й на мъртвата жена, майката на Хелън се сещя за жена от индийски произход.

Преди много години собственикът на имението Хенри Хамилтън я довел на работа, но след няколко дни мистериозно изчезнала.

Любопитството на Хелън я зачовъркало и тя решила да узнае повече за зловещия и повтарящ се сън.

В местния музей открила стара снимка на мъж с пронизващ поглед. И, о, небеса! Това бил ужасният убиец от сънищата на Хелън.

Из архивите на британската армия открила също така, че мистероизната индийка е членувала в секта на богинята Кали, а хората, които свързвали по един или друг начин живота си с нея, загадъчно умирали.

Първите й жертви били трима английски надзиратели в диамантени мини в Южна Африка, преди Хенри Хамилтън да я откупи, за да я доведе в имението си.

След като започнала да рови в старите тайни, Хелън Сайкс също напуснала този свят и загинала в катастрофа в непосредствена близост до имението.

Така мрачната слава на Бръмхил хаус и легендата за Черната лейди кара местните да настръхват от ужас и до днес...

Призрак от шотландски замък се появи на снимки
Странна фотография на човек, облечен в костюм от XIV век, който гледа от прозореца на шотландски замък изуми експерти по паранормални явления неотдавна.

Учените по свръхестествена материя били помолени да разглеждат снимки на фотоконкурс за заснемане на призраци.

Те останали втрещени, когато след като проучили стотици фалшиви изображения, тествали фотос, който е запечатъл мъж или жена на прозореца на замъка Танталон.

След пълен анализ на снимката било установено, че тя не е монтаж и че няма никакво участие на Фотошоп или други програми, които днес вършат чудеса с изображенията.

Тази загадка провокирала екип от учени да посети замъка в Шотландия. Те разгледали залите, в които нямало изложени никакви статуи или манекени, облечени с костюми от минали епохи.

Снимката с призрака била публикувана в интернет сайт. Няколко дни след пускането на изображението в мрежата, администраторите на сайта получили писмо от британска гражданка.

Дамата им изпратила своя снимка от мястото, което е посетила преди 32 години. На нея бил сниман съпругът й заедно с двете им деца.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Известни случки за употреба на магия и демонични същества по свидетелства на съвременници 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.